Thursday, June 30, 2011

Moćne lutkice za sreću u životu


Velika je zabluda da se ovakve figurice koriste isključivo u vudu magiji sa ciljem da se nekome nanese zlo. Magovi su ih vekovima ručno izrađivali i njima prizivali blagostanje
magicne-lutkiceVećina ljudi ima predrasude u vezi sa magičnim lutkicama koje se uglavnom povezuju sa mračnim vudu ritualima.
Međutim, ove figurice mogu da se koriste i za dobrobit ljudi, a njihov zadatak je da podstaknu pozitivne promene u životu.
Nekada su se izrađivale od voska, ali danas se u tu svrhu često upotrebljava plasetelin koji se lakše oblikuje, kao i papir, krpice, testo za poslastice… U vlaškom kraju se, zbog specifičnog oblika koji podseća na ljudsku figuru, koristi koren magične biljke raskovnik, dok se u specijalizovanim radnjama mogu nabaviti i gotove figurice.
Lutkica dobija moć tek posle magičnog ritala tokom kojeg dobija lični pečat (pramen kose ili, ukoliko je reč o ljubavnoj magiji, otisak usana namazanim crvenim ružom). Čuva se na sigurnom mestu, a prema njoj se treba odnositi s poštovanjem.
I kada obavi svoju funkciju, ne sme da se baci u đubre već se spaljuje i baca u tekuću vodu (reka, potok). Pre toga treba je razmontirati i zahvaliti joj se na saradnji.

Lutkica uspeha

Ova figurica ima zadatak da obezbedi prosperitet i blagostanje. Napraviti ljudsku figuru od zelenog plastelina i na licu obavezno nacrtati ili nožićem ugravirati osmeh.
Lutkicu potom premazati tankim slojem lepka, pa uvaljati u zlatne ili srebrne šljokice i sitno iseckane suve listiće mente. Nalepiti joj na glavu pramen sopstvene kose a potom pevušiti čarobne reči:
“’Ove šljokice ne moraju da budu od zlata, ali svi moji novi se ostvaruju. Lutkice uspeha donesi mi napredak!”
Figurica se drži u hodniku, u blizini ulaznih vrata, da bi u dom privukla prosperitet.

Lutkica novca

Moć ove figurice usmerena je na poboljšanje finansijske situacije. Izrađuje se takođe od zelenog plastelina, a na licu joj se crta osmeh i na glavu lepi pramen kose. Potom se stavlja u kesicu, zajedno sa dosta metalnog novca i ceduljicom na kojoj se ispisuje željeni iznos. Dok se vrh kesice učvršćuje gumicom, izgovaraju se čarobne reči:
“’Lutkice donesi mi ovu sumu, odagnaj moje finansijske brige.
Lutkice donesi mi novac koji mi je potreban!”

Lutkica može da stoji u fioci sa računima, ili da se ostavi pored slike osobe kojoj je potrebna finansijska pomoć. Ako je novac neophodan za letovanje, figurica se stavlja pored brošure. Onog dana kada stigne novac, lutkicu izvaditi iz kesice i ostaviti je na sigurnom mest. Proceduru ponoviti kada ponovo ponestane novca.

Lutkica ljubavi

U slučaju da se u vezi izgubi strast, lutkica može pomoći da se ljubavna vatra ponovo rasplamsa. Na crvenoj tkanini iscrtati dve identične ljudske figure, iseći ih po ivicama, zašiti crvenim koncem i ostaviti rupicu na glavi kroz koju će se ubaciti ljubavna mešavina od iseckanih listića ruzmarina, latica ruže i sitno narendanog korena đumbira.
Potom zašiti rupicu pa usne namazati crvenim ružem i poljubiti figuricu. Nakon toga izgovoriti:
“’Lutkica, devojčica sreće, u lutkici dečaka da izazove ljubav!
Spoji ih vatrenom strašću, u savršenoj harmoniji se susrećemo…

No comments:

Post a Comment