Thursday, June 30, 2011

Magično ogledalo – pogled u budućnost



Da biste saznali kakva vam je sudbina namenjena, poslužite se magičnim oruđem koje možete i sami da napravite
Od postanka sveta, ljude je zanimalo šta ih očekuje u životu, a mnoštvu metoda za proricanje sudbine izdvaja se gatanje pomoću magičnog ogledala.
Ova tehnika nastala je iz hidromantije (proricanja sudbine pomoću vode), koja podrazumeva tumačenje slika na površini vode.
Budući da ogledalo ima glatku reflektujuću površinu, odlična je zamena za činiju sa izvorskom vodom, koju su magičari morali ritualno da pune, a potom i da je nose sa sobom, što je prilično nepraktično.

Ritual u noći punog meseca

Nekada se magično ogledalo pravilo od poludragog kamenja i vulkanskog stakla, a visokim poliranjem dobijala se glatka površina odlične refkleksije. U specijalizovanim radnjama može da se kupi ovo magično ogledalo koje postaje aktivno tek pošto ga vlasnik ritualno napuni energijom.
Ali, ovo moćno magijsko oruđe može da se izradi i kod kuće: obično staklo, okruglo ili četvrtasto, pažljivo oprati deterdžentom, osušiti, izbrisati lanenom krpom da ne ostaju dlačice, spustiti na papir, i isprskati crnim sprejom. Sačekati da se dobro osuši i ponovo naprskati, a proceduru ponoviti još dva puta, što znači da su na staklu neophodna četiri sloja.
Ogledalo potom odneti da se urami, nakon čega se može započeti proces energizovanja. U vreme punog meseca postaviti ogledalo ispred sebe i sa njegove leve i desne strane zapaliti zlatne sveće. Sedeti na drvenoj stolici, sve vreme u tišini, a onda staklenu površinu premazati vaticom namočenom u čarobni eliksir.

Kako se pravi čarobni eliksir

Ova tečnost sastoji se iz tri tinkture – biljne, metalne i mineralne. Prva se izrađuje tako što se prstohvat svežeg ili sušenog ruzmarina, mente, cimeta, jasmina i ruže stavi u posudu pa prelije kišnicom, izvorskom ili destilovanom vodom. Zatim se poklopi, stavi na ringlu da proključa, a onda skloni sa vatre. Tinkturu ostaviti poklopljenu oko sat vremena, pa je procediti kroz cediljku.
Druga tinktura se priprema na sledeći način: komad zlata užariti iznad plamena i brzo spustiti u hladnu vodu. Treća tinkura spravlja se tako što se malo praha mesečevog kamena pospe po vodi i ostavi da odstoji 24 sata. Potom se tinkture izmešaju da bi se dobio moćan, magični eliksir. U ovu čarobnu tečnost umočiti parče vate a onda njime polako prelaziti preko staklene povšine ogledala. Ponoviti proceduru tri puta, pa ostaviti da se ogledalo suši.
Za to vreme sklopiti dlanove (kao u molitvi) i zamisliti kako nam telo zrači bleštavom svetlošću koja polako curi prema dlanovima oblikujući svetlosnu loptu. Potom se zamišlja kako ta lopta ulazi u ogledalo i tako se završava proces energizacije, nakon kojeg je ogledalo spremno za rad.

Gatanje

Proricanje magičnim ogledalom obično se izvodi u noći kada je treća četvrt, ili pun mesec, i to u ponoć. Sa leve i desne strane ogledala zapale se sveće i mirisni štapići, pa se sedne na drvenu stolicu.
Oko tog mesta može da se napravi i magijski krug posipanjem soli ili kredom.Osoba potom zatvori oči i polako se opušta nastojeći da odagna sve misli. Pažnju usmerava na disanje, duboko i ritmično: dok udiše vazduh do dijafragme broji do četiri, malo zadrži dah, a izdiše takođe brojeći do četiri.
Vežba se ponavlja deset puta. Osoba tačno mora da zna šta želi da joj otkrije ogledalo – budućnost u vezi sa poslom, zdravljem, ljubavlju ili nečim drugim…

2 comments:

  1. Zdravo zelim da pohvalim vidovitu ruzu koja mi je pomogla u vezi mog deteta koje je imalo urok na sebi jos od malena..niko nije godinama mogao da mi pomogne u vezi toga sa cerkom. Muz me je ostavio samu sa detetom. I onda sam preko preporuke nasla majku Ruzu koja je jedina uspela da skine urok sa mog deteta i uspela je da mi vrati mog muza samo zahvaljujuci njoj imamo sada prelep zivot. Ako imate slicnih problema javite se njoj
    +381 61 10 14 283 VIBER

    ReplyDelete
  2. Zdravo zelim da pohvalim vidovitu ruzu koja mi je pomogla u vezi mog deteta koje je imalo urok na sebi jos od malena..niko nije godinama mogao da mi pomogne u vezi toga sa cerkom. Muz me je ostavio samu sa detetom. I onda sam preko preporuke nasla majku Ruzu koja je jedina uspela da skine urok sa mog deteta i uspela je da mi vrati mog muza samo zahvaljujuci njoj imamo sada prelep zivot. Ako imate slicnih problema javite se njoj
    +381 61 10 14 283 VIBER

    ReplyDelete