Thursday, June 30, 2011

Magična biljka: Jasmin, moćni haremski afrodizijak


Ovaj cvet opojnog mirisa hiljadama godina koristi se za podsticanje seksualne želje i bio je glavno zavodničko oruđe mnogih kraljica i uticajnih žena
jasminSudeći po zapisima drevnih pesnika i filozofa, jasmin je otkako postoji razvijeno ljudsko društvo važio za moćan afrodizijak i antidepresiv.
Postoji oko 200 vrsta ove prelepe biljke iz porodice “oleaceae” (uljarica), a najpoznatiji je Jasminum nudiflorum, od kojeg se najčešće prave parfemi.
Drvo jasmina ukrašavalo je vrtove i odaje raskošnih palata azijskih naroda, a pre petnaest vekova preneseno je i u Evropu gde je u njegovom mirisu, pored carskih glava, uživao i običan svet.
Naučno je dokazano da ulje iz cveta i ploda jasmina ima pozitivno dejstvo u slučaju psihosomatskih tegoba, i efikasno otklanja reumatske bolove i migrenu, ali i depresiju i apatiju.
Osim toga, pobuđuje polnu moć, leči impotenciju i frigidnost, i jača samopouzdanje, zbog čega se esencija jasmina nazivala i mirisom harema
Ulje jasmina pomaže i u slučaju dermatitisa i odlično je za negu svih tipova kože. Navodno, ako se utrljava svakodnevno, stvara na koži sloj koji privlači poglede drugih, a upravo zbog te osobine koriste ga i mnogi magovi.

Kleopatrina tajna

Sve tajne jasmina znala je i egipatska carica Kleopatra, koja je u prvom veku pre Hrista uspela da zavede najveće rimske vojskovođeJulija Cezara i Marka Antonija.
Legendarni engleski dramski pisac Vilijem Šekspir u svom delu “Antonije i Kleopatra” opisuje prvi Kleopatrin susret sa Markom Antonijem: obukla se kao Afrodita, a haljine je poprskala opojnim uljem jasmina.
Rimski aristokrata, koji je došao da vlada Egiptom, nakon veličanstvenog dočeka i uzbudljive noći koju je proveo sa prelepom kraljicom, postao je Kleopatrin rob.

Tinktura za seksepilnost

Onaj ko želi da očara osobe suprotnog pola treba da utrlja esencijalno ulje jasmina u jagodice, ušne resice, vrat i koren potiljka.
Šarmu tako namirisane osobe neće moći niko da se odupre, a ako je neko poljubi na mesto gde je naneseno ulje, taj će biti zauvek osvojen. Jasmin u snu predskazuje sreću u ljubavi i burne erotske doživljaje.

No comments:

Post a Comment